Samenkomst – Gastspreker Albert v.d. Heide

Event details

  • zondag | 26 juni 2022
  • 10:30
  • Heyhoef “Wijkcentrum” Kerkenbosplaats 1 5043 RX Tilburg

Meer over Albert

Opgegroeid met het Woord van God, maar zonder de Heilige Geest die dit Woord levend maakt en een relatie met de Vader, verloor ik al op jonge leeftijd mijn geloof in het bestaan van God.

Augustinus zegt; ‘onrustig is het hart tot het rust vind in God’. Dit verlangen en de honger naar een vervulling van een leegte, die alleen God kan vervullen, zonder het antwoord van een levende relatie met die God, bracht mij uiteindelijk ver van God vandaan.

In mijn studie kwam ik in aanraking met filosofen zoals Goethe en Nietsche, die de laatste restjes Godsbesef wegpoetsen uit mijn leven. Het Darwinisme leek een uitstekende theorie om het bestaan van de mensheid enigszins te verklaren en zo zocht ik mijn eigen weg.

Maar om een heel lang verhaal heel kort te maken… God liet mij niet los. Op onnavolgbare wijze bracht God een predikant op de bank die het systeem wat was opgebouwd, om God buiten mijn hart te houden, aan het wankelen bracht. Een behoorlijk crisis volgde tot het moment dat God mij zo direct aanraakte dat Michelle mij vond op de grond in een hoekje naast een oude kerk. God had mij aangeraakt en in één ogenblik was mijn leven totaal veranderd. Van dood was ik levend geworden. Zo radicaal veranderd dat ik de volgende dag huis aan huis ging vertellen dat Jezus Leeft. 😅

Opnieuw geboren, dankzij de genade van Jezus, heel bewust en heel opeens. Direct was er een niet te stillen honger naar het kennen van God de Vader, door de Heilige Geest en Zijn Levende Woord. Een honger die nooit neer is overgegaan.

Door de reset die had plaatsgevonden, ging ik, samen met Michelle, het Woord niet alleen lezen, maar wij gingen het Woord ook letterlijk doen. Wonderen en tekenen volgden en waren voor ons eigenlijk bijna logisch en normaal. God bestaat en is eeuwig dezelfde dus waarom zou Hij nu niet doen wat Hij wel deed in de tijd van de eerste christengemeenten. Ik denk dat het denken in Koninkrijk principes ook mijn geloofsleven kenmerkt.

Het startpunt van mijn geloof, is wat mijn bediening kenmerkt. Alles is mogelijk. Als God mij zelfs kon redden, vormen en inzetten voor Zijn glorie… dan kan dat voor iedereen!

nl_NL_formalNL