+

“Kerk moet mensen sterken”

(Artikel Reeshof Journaal)

Na enkele maanden op zondagavond een kerkdienst te hebben gehouden in Wijkaccommodatie De Driehoek (in de Reyshoeve passage), Gendringenlaan 179 in de Reeshof zal vanaf Pasen elke zondagochtend de dienst van de Evangelische gemeente “Levenskracht” om 10.30uur plaats vinden. Een mooi moment om kennis te, maken met de voorgangers van deze gemeente.

Vertel eens wat over jullie/jezelf.

“Ik kom oorspronkelijk uit Amsterdam waar ik geboren ben, en ik denk dat Nederland daarom voor mij altijd al een bijzondere aantrekkingskracht heeft gehad. Toen ik op m’n veertiende met het hele gezin naar Canada verhuisde had ik nooit gedacht dat ik ooit terug zou komen, maar bepaalde omstandigheden in mijn !even hebben ervoor gezorgd dat dit wel gebeurde. In Canada heb ik mijn vrouw Georgette ontmoet, met wie ik al 38 jaar gelukkig getrouwd ben. We hebben. 3 kinderen, en 3 kleinkinderen die allemaal in Duitstand wonen.”

Heeft het geloof altijd een rol gespeeld in jullie leven? Zijn jullie christelijk opgevoed?

“Tot de leeftijd van 20 jaar, wilde ik niets van het geloof weten. Ik ben als atheist opgevoed en had tot dat punt in me leven nooit wat met God te doen gehad. Op 20 jarige leeftijd getuigde iemand van de liefde van Christus en de noodzaak om een persoonlijke relatie met Christus op te bouwen. Toen heb ik het geloof in Christus de Heer aangenomen. Georgette en ik waren toen verloofd, en zij was katholiek. Toen ik haar van mijn bekering vertelde, was zij aanvankelijk erg terughoudend, maar toen zij de veranderingen in mijn leven zag, gaf zij ook haar !even aan de Heer.”

Hoe ben je terecht gekommen in Tilburg? Waarom juist Tilburg voor het stichten van een kerk?

“In 1983 hebben wij samen een kerk in het zuiden van Ontario, Canada gesticht. Na 5 jaar gingen wij als zendeling naar Keulen, Duitsland waar wij 20 jaar in een kerk daar gewerkt hebben. Vanaf 2008 zijn we aan het werk gegaan in de Familiekerk te Roermond. Het was daar dat God me een duidelijk woord gaf om in Tilburg een kerk te stichten.”

Wat maakt jullie kerk zo bijzonder? Waarom zou ik ook naar jullie kerk gaan?

“Wij geloven dat de kerk mensen moet sterken, bemoedigenen en levenskracht brengen. Er gebeuren zoveel dingen in de wereld en in ons dagelijks leven die ons belasten en naar beneden trekken, dat wij echt ondersteuning kunnen gebruiken. De wereld veroordeelt ons voor onze fouten, maar God doet dat niet. HIJ is vol genade en vergeving: Deze boodschap hebben vele kerken verloren. Wij niet! Als mensen bij ons in de samenkomsten komen, dan zullen ze snel merken dat wij hen willen helpen een God vol met genade te ontmoeten.” “Verder organiseren wij naast de kerkdiensten op zondag ook seminars. De bedoeling hiervan is dat mensen de dagelijkse problemen en moeilijkheden, die zij ervaren in het dagelijks leven kunnen overwinnen. Eind januari, begin februari was het seminar met het theme “afwijzing” erg druk bezocht. In totaal waren er 40 personen. Iedereen.is welkom op deze seminars. Het volgende seminar gaat het om het huwelijk. De Alpha marriage course begint op 29 april om 20.00 uur. met een vrijblijvende introductieavond.”

Hoe ziet Levenskracht Tilburg er over 5 jaar uit?

“Wij zien onze kerk graag groeien, maar bovenal zal deze kerk actief bezig zijn om alle mensen in de Reeshof (en andere delen van Tilburg) met nieuwe levenskracht te bereiken. In 5 jaar hopen wij in een groter gebouw te zijn waar wij de mensen beter kunnen helpen.”