Wat kunnen we verwachten in 2022?

John Engel – 30 november 2021

Profetisch inzicht in Europa vandaag en in het komende jaar

Wat ik God hoor zeggen over de komende tijd Niet lang geleden hoorde ik de Heer duidelijk zeggen: “Overlevingsmodus” en ik wist meteen wat Hij bedoelde. Zijn lichaam, het lichaam van Christus is in Overlevingsmodus! Dat betekent zo min mogelijk doen om energie te besparen om te overleven. De vlam terugdraaien tot waar hij nauwelijks brandt. Net genoeg doen om hopelijk nog steeds als christen te worden beschouwd. Dat schokte me echt, maar ik realiseerde me dat dit een wake-up call was, vooral in het licht van een droom die de Heer me kortgeleden gaf. In deze droom zag ik een aantal dingen die bedoeld waren om ons voor te bereiden op wat komen gaat.

Het eerste wat hij me liet zien was: “Een tijd van Transitie” De kerk bevindt zich in een overgangsperiode. Een overgangsperiode die ons langzaam maar zeker van het oude naar het nieuwe brengt. Net zoals de Israëlieten in de woestijn hebben meegemaakt. Dit proces geeft je het gevoel alsof je in de wildernis bent. Het gevoel van thuis is weg en je bevindt je op een vreemde plek in je leven. Zodra het overgangsproces begint, voel je je ongemakkelijk en onzeker. Hier staat vertrouwen in God voorop. De overgang is bedoeld om ons te bevrijden van oude levenspatronen en ons voor te bereiden op het nieuwe waarin God ons wil brengen.

Tijdens de transitie ondergaan we een transformatie! We zijn op weg naar een doel dat God voor ons heeft voorbereid, waarvan ik geloof dat het een grotere dimensie is van kracht die wordt getoond door Zijn lichaam, de kerk!

Het tweede wat ik zag was: “Een tijd van intimidatie en bedrog” Dit werd me duidelijk in mijn droom toen ik een leeuwenwelp naar me toe zag komen, en ik dacht: “Oh wat schattig”. Toen zag ik vanuit mijn ooghoek een grote witte Tijger met zwarte strepen de kamer binnenkomen, en ik dacht dat ik daar maar beter weg kon gaan. Ik zag dit als een waarschuwing om niet alles wat op ons pad komt als onschuldig te zien, maar om God te vragen wat erachter zit. 1Petrus 5,8 leert ons: “Wees nuchter, waakzaam; want onze tegenstander, de duivel, gaat rond als een brullende leeuw, zoekende wie hij zou kunnen verslinden.” Ik heb het gevoel dat we een tijd tegemoet gaan waarin we worden geconfronteerd met dingen die er misschien heel onschuldig uitzien, maar een verborgen agenda hebben. Valse leringen zullen toenemen. Onderscheidingsvermogen zal belangrijker worden dan ooit en we weten allemaal dat God daarvoor heeft gezorgd door de “gave van het onderscheiden van geesten” 1 Korintiërs 12:10

Een terugkeer naar de gaven en hun belang zal opnieuw beginnen te groeien en de kerk versterken in haar missie om de verlorenen te bereiken.

Het derde wat ik zag was: “Een tijd van instabiliteit en uiteenvallen” In mijn droom zag ik een grote rivier met een klif die hoog boven het water reikte. Plots viel een groot stuk rots van de zijkant van de klif in de rivier. De mensen die eromheen stonden waren verbaasd en het was duidelijk dat ze dit niet hadden verwacht. Ik had meteen de indruk dat dit een waarschuwing was voor degenen die een andere rots kiezen om op te bouwen dan Jezus. Velen die hun vertrouwen stellen in wereldse machten en regeringen, zullen ze vooral de komende jaren zien afbrokkelen, splijten en op de grond vallen.

Maar Gods suprematie zal worden gezien en gedemonstreerd in de stabiliteit van degenen die vertrouwen op de enige echte rots die niet kan worden geschud. De Here Jezus.

Het vierde wat ik zag was: Een lang vervlogen glorie Ik zag een prachtig historisch gebouw waar veel mensen omheen liepen die grote belangstelling toonden voor de geschiedenis en schoonheid ervan. Maar ik voelde in mijn geest dat de beste dagen van dat huis voorbij waren. Het had zijn doel gediend en had geen toekomst meer. En ik voelde de Heer zeggen ‘dat veel christenen zo zijn’. Ze lopen om dingen heen die het leven niet meer uitstralen en niets meer zijn dan een herinnering. De dingen van vroeger kunnen geen vervanging worden voor wat God vandaag wil doen. God sprak door de profeet Haggai in 2:9 over ‘De heerlijkheid van dit huidige huis is groter dan de heerlijkheid van het vorige huis’… Het werd alleen maar beter en beter totdat Hij eindelijk zijn intrek nam in onze tempel, en het vulde met een nog grotere dimensie van Zijn Glorie dan we ons ooit kunnen voorstellen.

Ik geloof dat we op weg zijn naar een vrijzetten van Gods heerlijkheid in ons die een grote oogst zal inluiden.

Het laatste wat ik zag was: Een geest van onverschilligheid Aan het begin van mijn droom keek ik naar enkele belangrijke documenten, maar toen ik de tijger zag binnenkomen en ik snel wegliep, moest ik ze achterlaten. Toen ik later terugkwam, zaten er mensen aan de tafel waar ik had gezeten en lagen mijn documenten op de grond. Ik had de indruk dat het hen niet uitmaakte dat ze er waren. Ze negeerden ze gewoon alsof ze wilden zeggen: ze zijn niet van mij, dus wat kan het mij schelen? Ik begreep toen dat er een houding van onverschilligheid zou ontstaan. Dit brengt me terug naar wat ik in het begin zei toen ik het had over de overlevingsmodus. Deze modus zorgt ervoor dat mensen alleen voor zichzelf zorgen. De Profeet Haggai in 1:2-4 sprak ook over deze situatie, toen hij de mensen berispte voor het meer bezorgd zijn over het bouwen van hun eigen huis dan over het huis van God. We staan ​​op het punt dit fenomeen te zien toenemen naarmate mensen zich meer zorgen maken over zelfbehoud in plaats van hun leven te geven voor het evangelie.

Ik bid dat deze trend zal worden omgekeerd en dat God de overhand zal krijgen in het leven van degenen die zeggen dat ze van Hem houden.

Over Europa hoorde ik de Heer zeggen: Dat de religieuze vrijheden ernstig op de proef zullen worden gesteld. Houd Polen en Hongarije in de gaten. Er zullen nieuwe allianties ontstaan. Politieke verschillen op basis van religieuze overtuigingen zullen de Europese Unie uitdagen om de touwtjes in handen te houden. De kerk zal niet stilzitten en de handen over de grenzen verbinden met gelovigen, en een ondoordringbaar geestelijk bolwerk vormen.

Over de kerk hoorde ik de Heer zeggen: Omdat we nu het Joodse jaar 5782 zijn ingegaan, gaat er een vrijzetten van macht en heerlijkheid in Gods huis plaats vinden. De kerk zal worden uitgedaagd om stelling te nemen in tijden van grote onrust. Duidelijke lijnen zullen zichtbaar worden als onze overtuigingen tot in de kern worden uitgedaagd. Hoewel een geest van compromis zal proberen het geloof van de gelovige af te zwakken, zal er een overblijfsel opstaan ​​en sterk staan, waardoor een groot geloof en vertrouwen in de Heer wordt getoond.

De kerk zal haar stem laten horen en zal weer gezien worden als een toevluchtsoord, een plaats van hoop. Ook al zal het onder vuur liggen en streng gecontroleerd worden door de machten van de regering, zal een generatie van nieuwe gelovigen opstaan ​​en hun geestelijk gezag uitoefenen. Nieuwe netwerken zullen op nationaal niveau worden gevormd, en we zullen zien dat onze gemeenschappelijke zalving door de bolwerken van de vijand breekt.

Een tijd van transitie – deel 1 (Droom 26.06.2021)

“Een tijd van transitie, intimidatie en afsplitsingen”

Er is een tijd van transitie aan de gang, maar niet zonder gevaar. Laat je niet misleiden door de onschuld van wat er nadert, vlak daarachter doemt het gevaar op. Wat sommigen als solide en onwankelbaar beschouwen, zal afsplitsen en op de grond vallen.

(Kijk naar deze boodschap in het Nederlands beneden en in het Engels boven.)

nl_NL_formalNL